İnşaat sektörü kendisiyle birlikte birçok sektörde iş hacmini geliştirdiği için bütün ekonomilerde lokomotif sektör olarak tanımlanmaktadır. Nüfus artışı ve gelişen teknoloji, daha yüksek kapasitede ulaşım ağları, su kaynakları, mevcut yolların onarım ya da yeniden inşası, köprüler ve diğer yapıların tasarım ve inşasında, daha çok sayıda ve nitelikli inşaat teknikerine ihtiyacı beraberinde getiriyor. Bu nedenle kaliteli eğitim almış nitelikli iş gücü, sektörde büyük ölçekli ve kapasiteli fi rmalarda kolaylıkla iş bulabilmektedir. Mimari Yapı Teknik Ressamlığı dalında eğitimine devam eden öğrencilerimiz bilgisayar atölyelerinde STA4cad ve Autocad programlarıyla mimari proje çizimleri yapmaktadırlar. Aynı zamanda öğrencilerimiz yüksek standartlarda oluşturulmuş olan Maket Atölyelerimizde röleve ve mimari yapı maketleri yapmaktadırlar. İnşaat Teknolojisi alanında eğitim görenlerin; Devlet Su İşleri, Karayolları, Köy Hizmetleri, Tapu Kadastro, Bayındırlık İl, Bölge ve Şube Müdürlükleri ve Belediyeler gibi kamu kuruluşlarında, ayrıca özel sektöre ait hazır beton santralleri, mühendislik ve mimarlık bürolarında, müteahhitlik ve müşavirlik hizmeti veren kuruluşlarda teknik eleman olarak çalışma şansları vardır.